DESIGN,  PROIECTARE

CUM ALEGI MASA PENTRU O ZONĂ DE DINING PERFECTĂ

Indiferent de mărimea casei tale, zona de servit masa este un loc absolut necesar într-o locuință. Dinning-ul e locul unde îți vei primi oaspeții, unde îți inviți prietenii la masă, de sărbători, la zile de naștere sau pur și simplu pentru a socializa și a face schimb de rețete. De aceea e important să fie un spațiu primitor, plăcut și, mai ales, un spațiu care să te reprezinte și să se potrivească stilului tău.

In ultimul timp, amenajările interioare moderne – open space bucătărie cu living sau pur și simplu zona de dining din living – au în living într-un spațiu bine definit, o masă cu scaune care stau în permanență acolo. Și asta pentru că întâlnirile dintre prieteni, vizitele și mesele în familie sunt din ce în ce mai des și prilej de socializare. Iar dacă nu ai spațiu pe măsură, există soluții perfecte pentru orice spațiu.

Este ok să achiziționezi ceva funky, cu detalii ciudate, dar într-o zi s-ar putea să te trezești și să te întrebi ce-a fost in mintea mea? Așa că, gândește bine alegerea. 

 

Există o mulțime de tipuri de mese de dining, în cele mai variate stiluri, astfel încât opțiunile în alegerea unui anumit stil sunt aproape nelimitate. În funcție de preferințele tale, poți alege fie o masă de dining statement, cu forme neconven’ionale, care să iasă imediat în evidență, fie una discretă. Este o alegere personală pe care e bine să o faci în momentul în care începi să cauți modelul perfect pentru tine.

O masă de dining este o piesă de mobilier înșelător de mare și trebuie să ții cont de spațiul din jurul său.
    • Mesele fixe – în diferite forme, stiluri și din materiale diverse. Pentru mesele fixe cu număr mare de locuri, e nevoie de un spațiu generos, fiind utilizată de obicei în living-urile apartamentelor mari sau pentru case.
    • Mesele extensibile – sunt soluția perfectă. Mesele extensibile îmbină utilul cu plăcutul, oferă suficient spațiu pentru un număr variat de persoane și nu ocupă mult spațiu, atunci când nu ai nevoie de o masă atât de mare.
    • Mesele pliabile – sunt soluția pentru situațiile în care ai nevoie de o masa mare pentru diverse evenimente, iar în restul timpului pentru că nu ai spațiu sau nu vrei să o utilizezi, o vei depozita. De aceea o masă pliantă trebuie să fie ușor de strâns, mutat (roți), manipulat (greutate) și eventual să aibă spațiu de depozitare, dacă vine cu scaune pliante.
    • Mesele multifuncționale – sunt o versiune de masă pliantă, utilizabilă în diverse situații. Se poate face foarte mică gen măsuță de hol sau mic birou sau se poate extinde gradual și poate fi utilizată ca o masă de 2 până la 12 persoane.

 

 

Pentru a vizualiza cum va arăta o piesă de mobilier mai mare în camera ta, trasează atât lungimea și lățimea pe podea ( cu banda de zugrăvit), precum și înălțimea mesei.

Indiferent de forma mesei, aceasta necesită o încadrare corespunzătoare în spațiul sufrageriei. De aceea, se alocă o distanță de minim 80 cm între masă și perete, pentru a le permite musafirilor să se așeze și să se ridice cu lejeritate.

Idealul de spațiu lăsat între scaune, pentru ca toți cei de la masă să se poată simți bine, este de 20 cm. În ceea ce privește lățimea mesei (sau diametrul pentru mesele rotunde), aceasta nu ar trebui să depășească 120 cm pentru ca luarea mesei să se desfășoare fără dificultate, iar conversațiile să poată fi purtate cu ușurință. De asemenea, lățimea minimă necesară este de 80cm.

Forma camerei este elementul principal in alegerea formei mesei, deoarece unele mese pur și simplu nu funcționează în anumite camere.

Mesele sunt de forme principale, pătrate / dreptunghiulare sau rotunde / ovale. În mod ideal, vrei ca masa ta să  umple spațiul proporțional, așa că dacă ai o cameră dreptunghiulară, încearcă o masă dreptunghiulară sau ovală; dacă spațiul tău disponibil este mai pătrat, o masă pătrată sau o masă rotundă va arăta mai bine.

Dacă este lemn bun, peste 10 ani îl poți reîmprospata și poți să o folosești în continuare 

Există multe opțiuni pentru materialele din care sunt realizate mesele, cele mai importante fiind cele pentru blat. Înainte de a te decide, trebuie să te gândești la ce tip de material se potrivește stilului tău de viață. Dacă ai copii, probabil o masă din lemn de esență prețioasă nu este tocmai o idee bună și ar trebui sa te orientezi spre un blat din sticlă sau marmură. Daca alegi lemnul, pentru o investiție pe termen lung, optează pentru un blat din lemn natural care poate să dezvolte o patină acceptabilă odată cu trecerea timpului.

O notă despre scaune

Dacă nu ai deja scaune, cel mai important este să te asiguri că scaunele se potrivesc mesei. Oamenii obișnuiau să cumpere întotdeauna mese și scaune ca seturi, dar nu o mai fac la fel de mult.  Dacă începi de la zero și cumperi online, cumpără un set pentru a te asigura că scala și finalizarea funcționează bine împreună, dar dacă ești într-un magazin, poți încerca diferite modele. Pentru un spațiu mic, cumpără câteva scaune suplimentare și folosește-le în alte camere atunci când nu ai nevoie de ele la masă, pentru a economisi spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)